لیزر موهای زائد در دوران بارداری
لیزر موهای زائد در دوران بارداری بخصوص لیزر در ماه اول بارداری یکی از موضوعات مهم برای بسیاری از مادران باردار است. قبل از انجام لیزر، باید توجه داشت که تغییرات هورمونی در بارداری می تواند بر رشد مو و حساسیت پوست اثر بگذارد. به همین دلیل بهتر است با پزشک متخصص زنان مشورت کنید. در جدول زیر، تأثیر لیزر در هر سه ماهه بارداری توضیح داده شده است.
سه ماهه سومبه دلیل حساسیت بالای پوست و تغییرات بدن، بهتر است لیزر را تا بعد از زایمان انجام ندهید. احتمال واکنش های نامطلوب بیشتر است.
دوران بارداری |
تاثیرات لیزر در حاملگی |
سه ماهه اول |
بهتر است در این دوره لیزر انجام نشود چون جنین در مرحله رشد اولیه است و اطلاعات کافی درباره تاثیر لیزر در این دوره وجود ندارد. |
سه ماهه دوم |
بعضی از پزشکان ممکن است با احتیاط لیزر را در این دوره مجاز بدانند، ولی توصیه می شود از آن پرهیز شود چون پوست حساس تر شده است. |
سه ماهه سوم |
به دلیل حساسیت بالای پوست و تغییرات بدن، بهتر است لیزر را تا بعد از زایمان انجام ندهید. احتمال واکنش های نامطلوب بیشتر است. |
قبل از هر تصمیمی می توانید با متخصصین ما در کلینیک لیزر در مشهد مشورت کنید تا از سلامت خود و جنین مطمئن شوید.
بازگشت موهای لیزر شده در حاملگی
آیا بازگشت موهای زائد در بارداری طبیعی است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله این یک پدیده طبیعی است. در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی (خصوصا افزایش سطح هورمون های آندروژن) ممکن است در برخی مادران رشد موهای زائد مشاهده شود. هورمون های آندروژن می توانند فولیکول های مو را تحریک کنند و باعث رشد دوباره موهایی شوند که قبلا به خاطر لیزر از بین رفته بودند. البته این موها معمولا نازک تر و کم پشت تر از حالت قبل از لیزر هستند.
خبر خوب برای مادران باردار این است که این تغییرات هورمونی موقتی هستند و پس از دوران حاملگی و بازگشت هورمون ها به حالت طبیعی، موهای زائد مجددا کاهش می یابند. در بسیاری از موارد نیازی به تکرار جلسات لیزر نخواهد بود. با این حال اگر رشد موهای زائد پس از دوران حاملگی ادامه پیدا کرد می توانید با مراجعه به متخصص پوست و لیزر وضعیت را بررسی کنید. در صورت نیاز، جلسات لیزر تکرار می شود که تعداد جلسات لازم بستگی به چرخه رشد موهای شما خواهد داشت.
آیا لیزر موهای زائد در حاملگی ضرر دارد؟
با اینکه به طور کلی استفاده از لیزر به عنوان یک روش ایمن شناخته می شود اما پزشکان و متخصصان زنان توصیه می کنند که زنان باردار از انجام این روش خودداری کنند، چون مطالعات کافی در این زمینه انجام نشده است، پزشکان زنان و زایمان پیشنهاد می کنند که از لیزر در زمان بارداری خودداری کرده و تا پس از زایمان به تعویق بیندازند.
لیزر در زمان اقدام به بارداری
لیزر در زمان اقدام به بارداری هیچ گونه مشکلی برای حاملگی ندارد و تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر این که ابزر مانع از بارداری می شود، گزارش نشده است. به بیان دیگر در زمان اقدام به بارداری استفاده از لیزر بی خطر بوده و شانس شما را برای حاملگی کاهش نمی دهد.
عوارض احتمالی لیزر در دوران بارداری
- ایجاد تغییرات پوستی: دوران بارداری با تغییرات هورمونی همراه است که ممکن است واکنش پوست به لیزر را تغییر دهد.
- احتمال سوختگی و تاول: پوست در این دوران حساس تر است و احتمال ایجاد سوختگی یا تاول پس از لیزر افزایش می یابد.
- تغییرات رنگدانه ای پوست: بارداری ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در رنگدانه های پوست شود که لیزر می تواند این تغییرات را تشدید کند.
- عدم توصیه برای سلامت جنین: با اینکه مطالعات کافی در این زمینه وجود ندارد، اما برای حفظ سلامت جنین توصیه می شود که لیزر در دوران بارداری انجام نشود.
- افزایش حساسیت پوست: پوست باردار به طور طبیعی حساس تر و تحریک پذیرتر است که می تواند منجر به افزایش درد و ناراحتی بعد از لیزر شود.
عوارض لیزر در دوران بارداری خفیف است و مانند سایر عوارض لیزر مو گذرا و موقتی می باشد.
لیزر بیکینی در دوران حاملگی ضرر دارد؟
لیزر بیکینی در دوران حاملگی توصیه نمی شود و بهتر است برای حفظ سلامت فرزند خود این فداکاری را انجام دهید و سلامت او را در اولویت قرار دهید. درست است که در این دوره، به دلیل تغییرات هورمونی، ممکن است از نظر احساسی حساس تر شده و ظاهرتان بیشتر از پیش برایتان مورد توجه تان قرار بگیرد اما نگران نباشید این وضعیت موقتی است. در این مدت می توانید از روش هایی مانند استفاده از ژیلت، کرم های موبر یا اپیلاسیون برای از بین بردن موهای زائد خود استفاده کنید. در مقایسه با ژیلت و کرم های موبر اپیلاسیون نتایج طولانی تری دارد و به مدت بیشتری شما را از شیو مجدد بی نیاز می کند.
لیزر صورت در دوران بارداری
لیزر صورت در دوران بارداری توصیه نمی شود و بهتر است که قبل از استفاده از خدمات لیزر با پزشک متخصص خود تماس بگیرید. اگر چه تا به حال گزارشی از تاثیر لیزر بر جنین در دوران حاملگی گزارش نشده است اما بهتر است قبل از هر گونه اقدامی با پزشک خود مشورت کنید.
چند ماه قبل از بارداری نباید لیزر کرد؟
با این که در هیچ پژوهشی ثابت نشده که لیزر دائمی موهای زائد باعث نازایی می شود و از لیزر برای حذف موهای زائد و درمان مشکلات پوستی استفاده می شود. با این حال برای حفظ سلامت مادر و جنین توصیه می شود حداقل ۳ تا ۶ ماه قبل از اقدام به حاملگی از انجام لیزر پرهیز کنید. دلیل این توصیه این است که تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند باعث باعث تحریحات پوستی و فولیکول موها شود.
در نهایت حتما با پزشک متخصص خود در مورد برنامه ریزی برای بارداری و زمان مناسب برای انجام لیزر مشورت کنید. آن ها می توانند شما را راهنمایی کنند تا بهترین تصمیم را بگیرید. برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با کلینیک اسپادانا در ارتباط باشید.