راه های جلوگیری از کج شدن لب بعد از تزریق ژل
برای جلوگیری از کج شدن لب بعد از تزریق ژل که کاملا بستگی به مهارت پزشک، نوع ژل و مراقبت های بعد از تزریق بستگی دارد راه هایی وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. در صورت مشاهده عدم تقارن در لب ها، لازم است سریعا به پزشک مراجعه کرده و این مشکل را حل کنید. انتخاب پزشک متخصص و مجرب باعث میشود تزریقی دقیق و متناسب با آناتومی لب هایتان انجام شود. قرار گرفتن در معرض گرمای شدید مثل سونا یا حمام داغ در روزهای اولیه بعد از تزریق ممنوع است. دستورالعمل های بعد از تزریق که شامل عدم لمس یا فشار بر ناحیه ی تزریق فیلر، بسیار کلیدی است. از ورزش سنگین یا هر فعالیتی که باعث فشار به نواحی اطراف لب ها شود اجتناب کنید. برای کاهش ورم و کبودی می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
روش های درمان کجی لب بعد از تزریق ژل
روش های درمان کجی لب بعد از تزریق ژل فقط توسط پزشک انجام می شود و به شرح زیر است :
- تزریق فیلر در قسمت نامتقارن لب
- تزریق آنزیم در قسمت نامتقارن لب
- ماساژ حرفه ای و اصولی لب
- تخلیه ژل لب در موارد خاص و با تشخیص پزشک

علائم کج شدن لب بعد از تزریق ژل
علائم کج شدن لب بعد از تزریق ژل لب، شامل عدم تقارن در لب بالا و پایین، ورم نامتقارن، خروج ژل از محل تزریق، احساس درد در یک طرف لب و ناتوانی در حرکت لب ها می باشد. عدم تقارن در لب بالا و پایین به طور واضح قابل تشخیص بوده و یکی از لب ها از دیگری بزرگتر یا کوچکتر دیده می شود. در صورت تزریق نابرابر ژل توسط پزشک ناشی این اتفاق خواهد افتاد. ورم لب معمولا در چند روز اول بعد از تزریق به اوج خود می رسد. خطوط عادی لب ممکن است بعد از تزریق تغییر کند و نامتقارن شود. عدم توانایی فرد در حرکت دادن لب ها که در اثر تزریق نادرست اتفاق می افتد نیز از علائم کج شدن لب محسوب می شود.
گلوله شدن و سفتی ژل لب بعد از تزریق ژل
گلوله شدن و سفتی ژل بعد از تزریق، به فرایند پخش شدن ژل در داخل لب ها گفته می شود و احتمال گلوله شدن ژل برای همگان وجود دارد. این اتفاق باید طی دو تا سه هفته بعد از تزریق برطرف شود و اگر بیشتر ادامه پیدا کند لازم است به پزشک مراجعه کنید. وقتی به پزشک بی تجربه برای تزریق فیلر لب اعتماد می کنید، باید منتظر مشکلات زیادی از جمله گلوله شدن لب باشید. تزریق مقدار بیش از حد نرمال ژل در لب ها یا به یکباره تزریق کردن کل ژل باعث بروز همچین اتفاقاتی می شود.توانایی پزشک در تشخیص و انتخاب برند ژل بسیار مهم بوده و در گلوله شدن لب ها تاثیر به سزایی دارد. ایجاد تروما در محل تزریق، که از ضربات ناشی از تزریق ایجاد می شود، شایع ترین دلیل گلوله شدن لب است. افرادی که لب کوچکی دارند، بیشتر دچار گلوله شدن لب می شوند.
روش های درمان گلوله شدن ژل لب
روش های درمان گلوله شدن ژل لب در صورتی استفاده می شوند که با گذشت چهار هفته از زمان تزریق، هنوز گلوله های درون لب از بین نرفته باشند. اولین راه برای درمان این مشکل، خارج کردن ژل لب است که کاری بسیار دردناک است. موادی به نام حل کننده فیلر وجود دارند که با تشخیص پزشک به لب های شما تزریق می شود. پزشک شما می تواند با ماساژ های ملایم به صاف شدن گلوله ها کمک کرده و از کج شدن لب ها نیز جلوگیری کند. از انجام ماساژ سخت با فشار بیش از حد به لب ها خودداری کنید چون باعث ایجاد درد و کبودی می شود. اگر با گذشت چند ماه از طریق، همچنان گلوله ها در لب شما باقی ماند، لازم است با مشورت پزشک خود آنزیم هیالورونید تزریق کنید. این آنزیم باعث از بین رفتن ژل تزریقی درون لب شده و به سرعت گلوله ها را از بین میبرد.

عوارض گلوله شدن ژل لب
عوارض گلوله شدن لب که در اثر رعایت نکردن موارد مختلف و یا واکنش بدن به مواد ژل لب اتفاق می افتد به شرح زیر است:
- ایجاد تورم در لب ها
- وجود توده های ناهموار که با درد همراه هستند
- در صورتی که به گلوله ها رسیدگی نشود، احتمال بروز عفونت هست.
- اگر تورم و التهاب لب ها شدید باشد، حرکت لب ها مختل می شود.
- فرد اعتماد به نفس خود را از دست می دهد.
سخن پایانی
کج شدن لب بعد از تزریق فیلر، یکی از عوارضی است که برای خیلی از افراد پیش می آِید. در صورتی که بعد از گذشت دو هفته از تزریق فیلر شاهد عدم تقارن در لب های خود بودید، سریعا به پزشک مراجعه کرده و مسئله را با او در میان بگذارید. درمان سریع این عارضه در لب از اهمیت بالایی برخوردار است. کجی لب می تواند در اثر تزریق نادرست، کیفیت و برند ژل، واکنش بدن هر فرد به ژل تزریق شده و همچنین حرکت عضلات باشد.