بهترین زمان شستشوی ابروها بعد از کاشت
بهترین زمان شستشوی ابروها بعد از کاشت بین افراد متفاوت بوده و بستگی به به دستور پزشک و روش پیوند دارد. برای بهبود سریع تر و ماندگاری گرافت ها در جای خودشان، بهتر است به دستورالعمل های پزشک به خوبی عمل کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود. شستشوی ابرو بعد از کاشت به پاکسازی آن ناحیه از آلودگی ها و باکتری ها کمک کرده و خطر عفونت در این قسمت را کاهش می دهد. همانطور که گفتیم بعد از گذشت سه روز از پیوند می توان شستشو را آغاز کرد. پس از شستشوی ابرو از وسایل گرمایشی همچون سشوار یا خشک کردن ابرو با ضربات حوله پرهیز کنید. پس از شستشوی ابروها بعد از کاشت، می توانید از پماد تتراسایکلین برای جلوگیری از بروز عفونت در ناحیه ی کاشت استفاده کرده و پماد را به آرامی روی ابرو پخش کنید. این پماد از طریق مهار رشد باکتری ها، به درمان عفونت های احتمالی کمک خواهد کرد.

نحوه ی شستشوی ابروها
نحوه ی شستشوی ابروها بعد از کاشت به این صورت است که در ابتدا باید از مواد شوینده مخصوص بعد از جراحی که معمولا به صورت فوم اند استفاده نمایید. دلیل فوم بودن این مواد شوینده آن است که بدون مالش کف می کنند و نیازی به مالش آنها رو سطح ابرو نیست. باید مقدار کمی فوم را به آرامی روی ابروهای خود قرار داده و از مالش شدید خودداری کنید. مرحله ی بعدی شستن ابروها با آب ولرم است اما فشار آب به صورت مستقیم نباید روی ابروها باشد پس بهتر است دست خود را بین آب و ابرو قرار دهید تا حالت آبشاری پیدا کند. برای خشک شدن ابروها بعد از شستشو، لازم است صبر کنید تا خود به خود خشک شود و مجاز به استفاده از حوله نخواهید بود. پس از پیوند، زخم هایی روی آن ظاهر می شوند که به هیچ عنون هنگام شستشو نباید به آنها دست بزنید یا آنها را از پوست جدا کنید چون این زخم ها به مرور و با شستشوی روزانه خود به خود جدا می شوند.همچنین راهنمای مراقبت ابرو بعد از کاشت را با دقت مطالعه نمایید.
حمام کردن بعد از کاشت ابرو
حمام کردن بعد از کاشت تا ده روز توصیه نمی شود اما اگر لازم به دوش گرفتن شد، از وارد کردن فشار به صورت و همچنین ماساژ ناحیه پیوند خودداری کنید. حمام کردن با آب داغ، بخار زیاد و فشار مستقیم آب موجب سست شدن گرافت ها شده و باعث ریزش مو نیز می شود. نکاتی که لازم است رعایت شود به شرح زیر است:
- در روزهای اول بعد از کاشت نباید اجازه دهید آب با فشار زیاد روی ابروها بریزد.
- آب داغ باعث افزایش التهاب و تحریک پوست می شود.
- استفاده از فوم مخصوص الزامی است.

شستشوی بخیه سر
شستشوی بخیه سر بعد از کاشت برای جلوگیری از عفونت مفید بوده و همچنین به کاهش التهاب و سریع تر شدن روند بهبودی کمک می کند. برای این کار لازم است ناحیه بخیه خورده را به آرامی با آب ولرم شستشو دهید و از تماس آب داغ با این ناحیه پرهیز کنید چون باعث تحریک فولیکول های مو می شود. از یک صابون ملایم و بدون بو برای شستن ناحیه بخیه استفاده کنید و توصیه ی ما استفاده از شامپوی تجویز پزشک است. در هنگام شستن از فشار آوردن بر روی بخیه ها خودداری کنید چون باعث تحریک و باز شدن بخیه ها می شود.
بیشتر بخوانید: مراحل رشد مو بعد از کاشت
مزایای استفاده از فوم شستشوی ابرو
مزایای استفاده از فوم شستشوی ابرو که در زیر آمده است، به جهت موثر بودن فوم های شستشو برای تمیز نگه داشتن ناحیه ی کاشت و سرعت بخشی به روند بهبودی بیان شده اند.
- فوم های شستشوی ابرو برای پوست های حساس طراحی شده اند و باعث خشکی یا تحریک پوست نمی شوند.
- فوم های شستشوی ابرو باکتری ها و آلودگی ها را از روی ابرو پاک می کنند.
- شستشوی منظم ابرو ها با این مواد، گردش خون را در این ناحیه بهبود بخشیده و باعث تسریع در روند ترمیم می شود.
- فوم های شستشوی ابرو معمولا حاوی مواد ضد التهاب بوده و به کاهش تورم و قرمزی اطراف ابرو کمک می کنند.

رفتن به استخر بعد از کاشت ابرو
رفتن به استخر بعد از پیوند ابرو، به دلیل آلوده بودن آب استخر ها و احتمال ایجاد عفونت در این ناحیه ممنوع بوده و همچنین کلر موجود در آب استخر باعث تحریک پوست و کند شدن روند بهبودی ابروها می شود. پس از گذشت چهار هفته از کاشت با مشورت پزشک می توانید به استخر بروید اما باز هم کار ریسک داری محسوب می شود.
استفاده از سرم شستشوی ابروها بعد از کاشت
استفاده از سرم شستشو ابرو بعد از کاشت که حاوی سدیم کلراید یا محلول نمک است یکی از راه های رایج برای شستشوی نواحی اطراف ابرو بعد از کاشت است. برای شستشوی ابروها بعد از کاشت بوسیله ی سرم شستشو، ابتدا باید سرم را بر ناحیه ی اطراف ابرو اسپری کنید و اجازه دهید یک ربع الی بیست دقیقه بماند. سرم های شستشو با داشتن سدیم نه تنها باعث تمیز شدن نواحی اطراف زخم می شوند بلکه خاصیت ضدعفونی کننده نیز دارند.
چند روز بعد از کاشت ابرو می توان دوش گرفت؟
بعد از 2 روز یا 48 ساعت پس از انتقال مو به ابروها، می توانید شستشو را آغاز کنید ولی توصیه می شود از در شستشوی ابروها بعد از کاشت عجله نکنید. التهاب ناحیه پیوند شده در تماس با آب می تواند بیشتر شود.
سخن پایانی
شستشوی ابرو بعد از کاشت روندی حساس تلقی می شود و بروز هر خطایی در این دوره می تواند روند درمان را مختل کند. روش ها و مواد مختلفی برای شستشوی ابرو ها وجود دارد که هر شخص بر اساس توصیه ی پزشک خود عمل می کند. روندی که فرد برای شستشوی ابرو بعد از کاشت طی می کند، از نحوه حمام کردن گرفته تا شستن بخیه های پشت سر هر کدام قانون خاص خودشان را دارند و انجام دادن هر یک از این مراحل به نحو احسن باعث کمک به روند درمان خواهد شد.