whatsapp

عوامل موثر بر درصد موفقیت کاشت مو | نشانه های کاشت مو موفق

نشانه‌های کاشت مو موفق | عوامل تاثیرگذار در موفقیت کاشت مو

میزان موفقیت جراحی پیوند مو، نسبت به سایر روش های پرپشت کردن موها کارآمدتر بوده و می توان گفت هشتاد درصد موهای کاشته شده با این روش در عرض مدت چهار ماه رشد خواهند کرد. هیچکس کاشت مو در مشهد را صد درصد تضمین نمی کند و گاهی اوقات بنا به شرایط مختلف ممکن است پیوند موی ناموفق را تجربه کنیم. انجمن جراحان مو طبق مطالعه ای اعلام کرده اند احتمال عدم موفقیت در انتقال مو 43 درصد است. اینکه چه تعداد پیوند مو زنده بماند، میزان موفقیت جراحی پیوند مو را تعیین می کند. برای گرفتن نتیجه ی قطعی در این عمل، لازم است یک سال صبوری کرده و مراقبت های پس از درمان را رعایت کنید.

نشانه های کاشت مو موفق چیست؟

نشانه های عمل پیوند موی موفق، پس از گذراندن چندین مرحله برای بهبودی و رشد مو ها ظاهر شده و برای اطمینان از موفقیت آمیز بودن آن، بهتر است با پزشک خود در ارتباط باشید و چکاپ های ماهانه را انجام دهید. نشانه های موفقیت درمان ریزش مو بین شش تا دوازده روز بعد از عمل کاشت ظاهر شده و تا یکسال ادامه دارد. اینطور انتظار می رود که تراکم موهای کاشته شده پس از یکسال افزایش یافته و موها پرتر به نظر برسند. یک جراح حرفه ای، با رعایت نکاتی مثل شکل پیشانی، زاویه رشد طبیعی مو و سن بیمار خط رویش مو را طوری که مکمل صورت بیمار باشد طراحی می کند.

در اینجا به برخی از این نشانه ها اشاره کرده ایم:

بهبود خارش سر و خارش محل کاشت

خارش سر پس از کاشت طبیعی بوده و به دلیل خشک شدن و بهبود زخم ها ایجاد می شود. با بهبود زخم ها و گذر زمان این خارش کم می شود.

 بهبود زخم های پوست سر

زخم های پوست سر در صورت موفقیت آمیز بودن پیوند فولیکول مو، بسیار کوچک و نقطه ای خواهند بود. 

 عدم وجود عفونت

علائم عفونت شامل قرمزی شدید، ورم بیش از حد و ترشحات چرکی بوده و دیده نشدن این علائم نشانه ی موفقیت در این عمل تلقی می شود.

 کاهش التهابات روی پوست سر

التهابات خفیف پس از ترمیم موهای کم پشت، طبیعی بوده و باید به مرور زمان کمتر شود.

ریزش موهای کاشته شده

ریزش مو بعد از کاشت یا به اصطلاح ریزش شوکی در هفته های اول پس از عمل کاشت اتفاق می افتد و مقدمه ای برای رشد موهای جدید محسوب می شود.

 رشد مو ها پس از مرحله ی ریزش

پس از گذشت چهار ماه از عمل پیوند مو، موهای نازک و پراکنده روی پوست سر رشد کرده و به مرور ضخیم می شوند.

کاشت موی موفق

عوامل موثر در پیوند مو موفق چیست؟

عوامل موثر در درمان ریزش موی دائمی موفق شامل، روش کاشت، مراقبت های پس از درمان، مهارت پزشک و جنس موی فرد بوده و همچنین ضخامت مو، بافت مو و رنگ مو نیز در میزان موفقیت عمل جراحی مو بی تاثیر نیست. افرادی که تار موی ضخیم تری دارند، با داشتن بانک موی بیشتر کاشت با کیفیت تری را تجربه می کنند. کسانی که موی فر یا موج دار دارند، نقص ها و عدم تراز بندی در پوست سرشان کمتر دیده می شود. هرچه پزشک با تجربه تری انتخاب کنید، درصد موفقیت پیوند فولیکول مو را بالا تر برده اید و همچنین در کنار پزشک حاذق، تجهیزات پیشرفته نیز در میزان موفقیت پیوند فولیکول مو بی تاثیر نیست.

امروزه میزان موفقیت عمل پیوند فولیکول مو به روش FUE نسبت به سایر روش ها نتایج طبیعی تر و ماندگاری بیشتری داشته است. بهترین سن برای موفقیت در بازسازی مو، 25 سالگی به بعد بوده و همچنین عدم ابتلای فرد به بیماری هایی مثل هموفیلی نیز در میزان موفقیت عمل آنها تاثیرگذار خواهد بود. مصرف منظم قرص ویتامین برای ریزش مو می تواند در موفقیت پیوند موهای کاشته شده موثر باشد. به طور کلی عوامل موثر بر موفقیت پیوند فولیکول مو به شرح زیر هستند :

وضعیت جسمانی فرد

اقدام به عمل ترمیم مو قبل از ریزش کامل مو ها و مشخص شدن الگوی ریزش، در عدم موفقیت عمل موثر است. زمانی که الگوی ریزش مو ها مشخص نشده باشد، تشخیص اینکه کدام فولیکول های مو در برابر ریزش مقاوم تر اند کار سختی خواهد بود. با بالا رفتن سن فرد، بانک مو انقدر ضعیف می شود که پس از کاشت در نواحی گیرنده، دچار ریزش خواهید شد.

 نوع مو و جنس آن

کسانی که موهای ضخیم دارند، با گرافت های کمتر ولی با پوشش بیشتری می توانند عمل ترمیم مو را انجام دهند. درصد موفقیت پیوند فولیکول مو در افرادی که موی نازک و کم حجم دارند نسبت به افرادی که موی ضخیم دارند بیشتر است.

بیشتر بخوانید: مراحل رشد مو بعد از کاشت

روش پیوند فولیکول مو ( FUE یا FUT )

جراحی مو به روش FUT ( کاشت واحد فولیکولی ) ، به اینصورت است که پزشک قسمتی از پوست بانک موی فرد را جدا کرده و سپس اقدام به جدا کردن گرافت های مو از آن می کند. اما در جراحی مو به روش FUE ( استخراج واحد های فولیکولی ) ، پزشک فولیکول های مو را جداگانه از بانک مو خارج کرده و سپس اقدام به کاشت در پوست سر بیمار می کند. در صورتی که پزشک حاذق باشد، روش FUE موثرتر از روش FUT خواهد بود.

 بانک مو

بانک موی ضعیف یکی از عوامل تاثیرگذار در عدم موفقیت در عمل جراحی فرد داشته و در معاینه ی اولیه قبل از کاشت لازم است بانک موی ضعیف تشخیص داده شود. برای پیوند فولیکول مو با بانک موی ضعیف برخی پزشکان از روش های ترکیبی استفاده می کنند.

 کلینیک پیوند مو

در صورت وجود زیرساخت در کلینیک پیوند مو و همچنین وجود فناوری و تجهیزات جدید در آن می توان نتایج مثبتی از پیوند فولیکول مو دریافت کرد. امروزه به دلیل افزایش تقاضا برای این عمل، کلینیک های زیادی شروع به کار کرده اند که همه ی آنها قابل اعتماد نبوده و نیازمند تحقیق است.

 

 

 

تجربه و مهارت پزشک

برای گرفتن نتایج موفقیت آمیز، مهارت و تجربه پزشک نقش کلیدی داشته و علم ترمیم موهای آسیب دیده، روز به روز در حال تغییر است. به طور مثال نحوه ی استخراج و کاشت اصولی گرافت ها، در میزان موفقیت پوست سر فرد تاثیر دارد. برداشت غیر حرفه ای از بانک مو می تواند باعث کم پشت شدن و ریزش مو در ناحیه ی بانک مو شده و هرگز جبران نخواهد شد.

عوامل موثر در کاشت مو موفق

عوامل موثر در پیوند فولیکول مو ناموفق

عوامل موثر در پیوند فولیکول موی ناموفق، در صورتی که واقعا عمل موفقیت آمیز نباشد بلافاصله پس از آن خود را نشان می دهند. خونریزی و ورم شدید بلافاصله بعد از جراحی، به معنی وجود مشکل در فرایند بهبود بوده و لازم است حتما به آن رسیدگی شود. عواملی مثل تکنیک های غیر حرفه ای جراحی، استفاده از تجهیزات قدیمی و عدم تخصص پزشک و همچنین عدم مراقبت درست فرد بعد از عمل، که باعث عفونت و التهاب می شود در ناموفق بودن آن موثر هستند. عوامل بیولوژیکی نیز در این زمینه موثر هستند به طور مثال پایین بودن کیفیت بانک موی بیمار، موهای با تراکم کم، کاندید نامناسب و … جزو عوامل موثر در پیوند فولیکول مو ناموفق محسوب می شوند.

البته نباید از این موضوع غافل شد که عفونت بعد از پیوند مو و عدم مراقبت های صحیح که بعد از این عمل جراحی باید انجام دهید، می تواند از دلایل شایع ناموفق بودن جراحی پیوند مو به شمار آید.و نکته مهم این است که سن مناسب کاشت مو هم در این مساله بی تاثیر نیست.

 

موفقیت پیوند فولیکول مو در زنان

موفقیت پیوند فولیکول مو در زنان بیشتر از مردان بوده و دلیل اصلی آن عدم طاسی کامل در پوست سر بانوان است. زنان بیشتر دچار ریزش مو می شوند تا طاسی مو یعنی خط موی اصلی آنها همچنان روی پوست سرشان باقی می ماند و می تواند به روند درمان کمک کند. موفقیت این عمل در زنان به ارزیابی دقیق الگوی ریزش آنها بستگی داشته و هر چه این فرایند دقیق تر محاسبه شود، عمل جراحی مو موفقیت آمیز تر خواهد بود. برای افزایش موفقیت پیوند در بانوان نوصیه می شود زمان و نکات رنگ کردن مو پس از کاشت را بدانید و قبل از هر اقدامی با پزشک خود مشورت کنید.

موفقیت پیوند فولیکول مو در مردان

مردان دارای منابع خوبی از فولیکول سالم برای استفاده به عنوان بانک مو هستند و به دلیل الگوی ریزش یا طاسی قابل پیش بینی در آنها، میزان موفقیت پیوند فولیکول مو در مردان بالا است. طاسی در مردان با افزایش سن متوقف نمی شود و لازم است از راه حلی طولانی مدت مثل پیوند فولیکول مو بهره ببرند.

دانستن مراقبت های  بعد کاشت مو برای افزایش درصد موفقیت جراحی پیوند مو، کمک می کند بهترین نتیجه را از عمل کاشت بگیرید. سعی کنید پس از عمل، از خاراندن پوست سر و یا لمس کردن آن پرهیز کنید. لمس سر باعث جا به جایی موهای کاشته شده می شود و روند درمان را مختل خواهد کرد. میزان مصرف نمک در این دوره بسیار کلیدی بوده و لازم است مصرف آن را به حداقل برسانید. بدن شما در این دوره نیاز به مواد مغذی و پروتئین ها و همچنین اسید های چرب دارد پس لازم است این مواد را در رژیم غذایی خود داشته باشید. این رژیم غذایی باعث می شود فولیکول های مو تغذیه مناسب برای رشد داشته باشند و به رشد مو کمک می کند. از حمام کردن با آب داغ نیز پرهیز کنید. به مدت سه الی چهار ماه پس از کاشت، پوست سر خود را در برابر اشعه نور خورشید محافظت کنید چون برش های روی پوست سر شما، به اشعه ماورا بنفش خورشید حساسیت دارند. به مدت دو هفته بعد از عمل ترمیم مو، ورزش و فعالیت های سنگین ممنوع است چون در این مدت افزایش جریان خون در پوست سر، روند درمان را مختل خواهد کرد. از مصرف داروهای ضد انعقاد پس از پیوند فولیکول موهایتان خودداری کنید چون باعث خونریزی محل زخم شده و بهبود را عقب می اندازد.

سخن پایانی

میزان موفقیت پیوند فولیکول مو به عوامل مختلفی بستگی دارد که رعایت نکردن یا عدم توجه به هر یک از آنها می تواند در روند درمان اختلال ایجاد کند. عوامل زیادی بر میزان موفقیت پیوند فولیکول مو تاثیر دارند به طور مثال سابقه ی کلینیک و همچنین مهارت کادر پزشکی آن تاثیر به سزایی در گرفتن بهترین نتیجه خواهد داشت. آمار های جهانی نشان میدهند که بیشتر مردان در سنین بالای پنجاه سال، ریزش مو و طاسی را تجربه خواهند کرد.

star سوالات متداول
عمل های پیوند مو، با توجه به تجربه پزشکان و پیشرفت تکنولوژی به پنج تا ده درصد رسیده است.
جنس مو تاثیر به سزایی در ترمیم مو ندارد اما جنس مویی که از بانک مو برداشته می شود باید با جنس موهای اطراف قسمت گیرنده یکی باشد.
بهترین قسمت پوست سر برای بانک مو، گشت و اطراف سر است چون تراکم و ضخامت بیشتری دارند.
سرویس های پیشنهادی
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
1 از 5