علائم عفونت بعد از کاشت مو
علائم عفونت بعد از پیوند مو هنگامی که میکروب ها در محل فولیکول های اهدا کننده یا در محل پذیرش وارد زخم های باز شوند، رخ می دهد. این علائم شامل موارد زیر است:
- قرمزی، تورم یا ظهور بثورات پوستی در اطراف محل پیوند.
- خارش شدید، احساس سوزش و درد: این علائم به تحریک انتهای عصبی به دلیل عفونت اشاره دارد.
- ترشح چرک یا مایع چرکی: چنین ترشحاتی مشخصه عفونت باکتریایی ثانویه است.
- تب، سردردهای شدید و بدن دردهای گسترده که نشانه درگیری سیستمیک است.
- از دست دادن گرافت ها: عفونت می تواند پیوند موفقیت آمیز و عروقی شدن فولیکول های پیوندی را به خطر بیندازد.
- خستگی شدید و بزرگ شدن غدد لنفاوی: این علائم عمومی ممکن است به عنوان بخشی از واکنش بدن به عفونت نیز ظاهر شوند.
پس از پیوند مقداری خونریزی و تورم طبیعی است اما علائمی که به جای بهتر شدن بدتر می شوند یا بیش از یک هفته ادامه دارند نشانه عفونت هستند. عفونت بعد از پیوند مو می تواند منجر به علائم سیستمیک زیر شود:
- تب
- بی حالی
- غدد لنفاوی متورم
- سردرد
- حالت تهوع
- استفراغ
علت عفونت بعد از کاشت مو
علت عفونت بعد از پیوند مو میکروب ها یا عوامل بیماری زایی هستند که در حین عمل جراحی یا در دوره بهبودی وارد بدن شما می شوند. داشتن یک بیماری زمینه ای که سیستم ایمنی شما را ضعبف کند شانس ابتلا به عفونت را افزایش می دهد. عوامل زیر چند نمونه از علت های عفونت بعد از جراحی مو محسوب می شوند:
بهداشت نامناسب یا شرایط غیر بهداشتی
باکتری ها می توانند در حین جراحی پیوند مو یا زمانی که زخم های شما در حال بهبود هستند وارد زخم های باز شما شوند. اگر ابزار های مورد استفاده در طول عمل به درستی ضدعفونی نشده باشند یا اگر زخم های خود را در حالی که هنوز در حال بهبود هستند لمس کنید ممکن است دچار عفونت شوید.
نشستن پوست سر
نشستن پست سر پس از جراحی یکی از علل عفونت بعد از پیوند مو است. معمولا هفت روز بعد از انجام پیوند با شامپو مناسب بعد از کاشت مو که پزشک تجویز کرده پوست سر را بشویید. شستن پوست سر منظم و طبق توصیه پزشک می تواند از ایجاد عفونت جلوگیری کند.
عدم رعایت مراقبت های بعد از پیوند مو
پس از انجام جراحی پزشک یک سری مراقبت های بعد از کاشت مو را به شما توصیه می کند. رعایت این نکات می تواند شما را از خطر ابتلا به عفونت دور نگه دارد و دوره بهبودی شما را تسریع کند.
بیماری زمینه ای
داشتن بیماری زمینه ای که سیستم ایمنی شما را ضعیف می کند می تواند شانس ابتلا به عفونت و زخم را افزایش دهد. برخی از شرایطی که سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف می کند عبارتند از:
- دیابت
- فشار خون بالا
- سیگار کشیدن
- چاقی شدید
- سوء تغذیه
- اچآیوی
افرادی که این بیماری های زمینه ای را دارند قبل از انجام پیوند باید پزشک خود را در جریان بگذارند.
درمان عفونت بعد از کاشت مو
درمان عفونت پس از جراحی پیوند مو باید خیلی سریع انجام شود تا از ایجاد برخی عوارض جلوگیری شود. ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید و نکات زیر را هم انجام دهید:
- مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت بعد از پیوند مو مانند: آموکسی سیلین، آزیترومایسین، سفالکسین و محلول کلیندامایسین.
- استفاده از ضدعفونی کننده: ضد عفونی کننده های موضعی مانند کلرهگزیدین یا بتادین برای پاکسازی ناحیه نهفته استفاده می شود.
- خودداری از انجام ورزش و فعالی های سنگین: با انجام ورزش و فعالیت های سنگین که موجب تعریق و رشد باکتری ها در پوست سر می شوند.
- مصرف داروهای ضدالتهابی مانند: کورتیکواستروئیدها یا ایبوپروفن.
- شستشوی مناسب پوست سر طبق دستور پزشک با استفاده از شامپو مناسب.
- رعایت دستور العمل های قبل و بعد از پیوند مو
- عدم لمس و خاراندن پوست سر
با رعایت نکات بیان شده خیلی سریع می توانید عفونت بعد از پیوند مو را درمان کنید.
کلام پایانی
همانطور که گفتیم عفونت بعد از کاشت مو بسیار نادر است و در هر 100 نفری که این عمل را انجام می دهند ممکن است 1 نفر دچار عفونت شود. پیوند مو در مراکز مجهز و بهداشتی مانند کلینیک اسپادانا نقش مهمی در جلوگیری از عفونت دارد. عمل کاشت مو در مشهد در یکی از بهترین کلینیک های استریل و بهداشتی انجام می شود که امکان رشد میکروب ها و باکتری ها وجود نخواهد داشت.