انواع بانک مو
انواع بانک مو که در بدن انسان قرار دارد، جدا از موهای زائد او استفاده می شود و بیشتری قسمت که به عنوان بانک از آن استفاده می شود پشت سر است. مناطق پشت سر و کنار سر به ریزش حساس نبوده و دیرتر تحت تاثیر عوامل ریزش قرار می گیرد. بانک موی هر فرد از نظر تراکم مو، ضخامت و همچنین جنس با دیگری متفاوت بوده و برای هر شخص نتایج متفاوتی به همراه خواهد داشت. این بانک در برابر عوامل محیطی و هورمون هایی که باعث ریزش مو می شوند مقاوم بوده و به راحتی از بین نمی رود. بیشترین آن در پشت و اطراف سر و همچنین اطراف گوش ها قرار دارد. اگر از مخزن موی افراد دیگر برای کاشت در فرد استفاده شود، احتمال پس زده شدن آن توسط بدن بسیار بالاست.
موی ریش نیز یکی از محل هایی است که برای پیوند مو از آن استفاده شده و معمولا از قسمت های زیرین فک و طرفین صورت برداشت می شود. پیوند مو از طریق ریش با حجم و ضخامت بیشتر اتفاق خواهد افتاد. استفاده از موهای نواحی مختلف بدن (کاشت مو به روش BHT )، مثل سینه، شکم، ران و ساق پا بوده و مقدار فولیکول کمتری نسبت به ریش و پشت سر دارند. به دلیل قابلیت فر شدن موهای این قسمت از بدن، بعد از کاشت نیز ممکن است نتیجه به موی فر ختم شود.

بانک موی ضعیف چیست؟
بانک موی ضعیف معمولا برای جراحی پیوند مو مناسب نبوده و به معنی آن است که تعداد کمتر از 12000 پیوند موی سالم در آن موجود است. در مدل ضعیف فولیکول ها ناسالم بوده و رشد مو به درستی اتفاق نمی افتد. در افرادی که به این عارضه مبتلا هستند، تعداد تار مو در هر گرافت به جای 4 تار مو، 1 تار مو است. این عوامل به عدم موفقیت در عمل جراحی کمک کرده و روند درمان را نیز با شکست مواجه می کنند.
میزان موفقیت کاشت مو در افراد با بانک موی ضعیف
در افراد با بانک موی ضعیف دارند، نتیجه پیوند به عواملی همچون نوع و جنس موها، وراثت و ناحیه ای که برداشت مو از آنجا اتفاق می افتد بستگی دارد. ضعف در مخزن مو معمولا در عمل پیوند مو باعث شکست شده و لازم است هر مرحله چندین بار تکرار شود تا میزان موفقیت عمل کاشت مو افزایش یابد. مراقبت های بعد از عمل برای کسانی که بانک موی ضعیف دارند نیز بسیار حائز اهمیت بوده و لازم است به تک تک توصیه های پزشک عمل کنند.
تقویت بانک موی ضعیف
تقویت بانک موی ضعیف دشواری هایی به همراه دارد و میتواند زمان بر باشد اما ارزشش را دارد. مراقبت ویژه از موها اولین راه برای تقویت بوده و استفاده از محصولاتی مثل شامپو های تقویت کننده مو برای بهبود وضعیت این قسمت از سر مفید است. داشتن تغذیه ی سالم و متناسب با رژیم غذایی مخصوص و مغذی به رشد مو کمک کرده و مصرف مواد غذایی دارای ویتامین و آهن نیز تاثیر زیادی در این امر دارد. استفاده ی مداوم از مکمل های مو که حاوی بیوتین، روی و آهن باشد برای تقویت موها و همچنین بهبود بانک موثر است. کنترل استرس نیز در تقویت این نوع بانک موثر بوده و یکی از عوامل مهم ریزش مو همین استرس است.
بانک موی قوی
بانک موی قوی دارای موهای با تراکم بالاتر و همچنین ضخامت و مقاومت بیشتر بوده و نتیجه ای ماندگارتر به همراه خواهد داشت. مقاومت به معنی توانایی رشد آن در نواحی جدید است. تراکم بالا یکی از مهم ترین ویژگی ها بوده و منابع کافی برای استخراج و کاشت مجدد را داراست. نشانه بارز بانک موی قوی وجود حداقل 30 گرافت در هر سانتی متر مربع آن است. رشد موهایی که از این طریق کاشته شده اند هرگز متوقف نخواهد شد. مناسب بودن اندازه ی ناحیه اهدا کننده، شل نبودن پوست قسمت اهدا کننده و همچنین عدم ابتلا به آلوپسی از مهم ترین فاکتور های بانک موی قوی هستند. ناحیه ی اهدا کننده لازم است به تعداد کافی گرافت داشته باشد تا محل کاشت را پوشش دهد.

آیا بانک مو دوباره رشد می کند؟
بانک مو بعد از عمل انتقال گرافت ها به دلیل برداشتن فولیکول های مو به طور کامل، رشد نخواهد کرد و به همین دلیل است که این عمل از قسمت های پر تراکم انجام می شود که نبود تارهای مو به چشم نیاید. متخصصان فرایند برداشت فولیکول را طوری انجام می دهند که در آخر ظاهر طبیعی و مناسب سر از بین نرود. برداشت فولیکول از درون پوست سر به معنی برداشت ساختار ضروری برای رشد مو بوده و همین مسئله امکان رشد مجدد مو را کاهش خواهد داد. برای تقویت فولیکول مو می توانید از قرص های ویتامین مو استفاده کنید.
فروش بانک مو
فروش بانک مو فقط روی برگه امکان پذیر بوده و هیچ پزشکی حاضر به انجام این کار نیست. بدن موی افراد دیگر را عامل خارجی محسوب کرده و آن را دفع می کند. عوارض این کار برای فرد گیرنده بسیار زیاد بوده و هزینه کردن برای این کار نیز بسیار غیر منطقی است. یکی نبودن DNA فرد متقاضی و اهدا کننده باعث می شود سیستم ایمنی بدن به آن واکنش دهد. عوارضی همچون عفونت، مشکلات پوستی و …. نیز به همراه خواهد داشت. سعی کنید خام تبلیغات نشوید و مورد سو استفاده قرار نگیرید.
بیشتر بخوانید: مراحل رشد مو بعد از کاشت
کسانی که بانک مو ندارند
کسانی که بانک مو ندارند باید از روش های دیگر برای رشد موهای خود استفاده کنند. پیوند مو با استفاده از سلول های بنیادی یا با روش BHT از جمله روش هایی است که این افراد می توانند از آن بهره مند شوند. سرکوب کردن دستگاه ایمنی برای پیوند مو از افراد دیگر نیز میزان موفقیت جراحی را بالا خواهد برد. کسانی که بانک مو ندارند می توانند با انجام تطابق ژنتیک و داروهای مخصوص درصد موفقیت عمل خود را بالا ببرند. استفاده از پروتز مو و یا پیوند مو با استفاده از روش مصنوعی نیز امکان پذیر است.
از کجا بفهمیم بانک موی خوبی داریم؟
برای مطلع شدن از اینکه بانک موی خوبی دارید یا خیر لازم است چند کار انجام دهید. در مرحله ی اول با پزشک متخصص مشورت کنید تا بهترین بانک مو را برای شما نتخاب کند. شناخت روش ها و فناوری های پیشرفته نیز به روند کار شما کمک خواهد کرد. با چک کردن نمونه کار پزشکان مختلف می توانید از کیفیت کار پزشک انتخابی خود مطلع شوید. تشخیص الگوی ریزش یکی از کلیدی ترین مراحل در شناخت بانک مو بوده و به عهده ی پزشک می باشد.

سخن پایانی
بانک مو یکی از مهم ترین قسمت های عمل کاشت بوده و ضعیف یا قوی بودن آن در نتیجه ی عمل تاثیر به سزایی دارد. هر چه این قسمت قوی تر باشد، عمل پیوند موفقیت آمیز تر بوده و رضایت بیشتری حاصل خواهد شد. جراحی مو با بانک موی ضعیف نه تنها به قسمت های پشت سر آسیب می زند بلکه شکست نیز به همراه دارد. مگر اینکه عمل پیوند را چندین بار تکرار کنید تا به نتیجه ی سطحی برسید. پزشکان به هیچ وجه این کار را توصیه نمی کنند. قسمت های مختلف بدن و ریش دو قسمتی هستند که علاوه بر پشت سر میتوان به عنوان بانک از آنها استفاده کرد. موهای ریش به دلیل ضخامت بیشتر، تراکم بیشتری در قسمت های کاشته شده ایجاد می کنند.