whatsapp

علت، علائم و عوارض سلولیت چیست؟

سلولیت چیست؟

سلولیت به مجموعه ای از چربی گفته می شود که به بافت همبند زیر پوست فشار وارد می کند و باعث ایجاد برآمدگی و یا چروک شدن پوست می شود. این اتفاق معمولا روی ران ها، شکم،باسن . سینه ها ظاهر می شود. میزان ابتلا به این عارضه در زنان بیشتر از مردان گزارش شده است. عواملی مثل ژنتیک، سن، میزان چربی بدن فرد و ضخامت پوست او در ابتلا به این عارضه موثر است. با افزایش وزن و کش آمدن پوست بدن، بیشتر به چشم می آید. این عارضه توسط روش های درمانی تخصصی مانند آر اف فرکشنال در کلینیک های مجهز قابل درمان است. 

 

علت بروز سلولیت در بدن

علت اصلی بروز سلولیت در بدن هنوز مشخص نیست اما زمانی ایجاد می شود که نوارهای فیبری با وظیفه ی اتصال پوست به عضله ی زیرین، به صورت نامنظم شروع به سفت شدن کرده و پوست را به طرف پایین بکشند. در اینصورت لایه ی چربی طبیعی در زیر پوست به سمت بالا فشار وارد می کند. در مردان الیاف تشکیل دهنده نوار های همبند متقاطع بوده و همین باعث می شود کمتر از زنان دچار این بیماری شوند. زنان به دلیل ترشح بیشتر هورمون استروژن، سریع تر به این عارضه دچار می شوند. این بیماری مسری نبوده و از تماس پوست با پوست منتقل نمی شود. 

علت بروز سلولیت در بدن

راه های درمان سلولیت

راه ها یدرمان سلولیت شامل ورزش درست و همچنین رژیم غذایی سالم بوده که سازمان غذا و داروی آمریکا نیز همین روش را برای درمان آن توصیه کرده است. داشتن رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی نادرست به افزایش این مشکل کمک می کند. استفاده از کربوهیدرات و مصرف الکل در رژیم غذایی باعث تحریک لیپوژنز شده و خطر ابتلا به این اختلال را افزایش میدهد. قاتلین این بیماری برای درمان قطعی آن مفید اند و مواردی مثل ورزش منظم، حداقل مصرف فست فود، افزایش مصرف سبزیجات، داشتن خواب به اندازه کافی، مصرف آب زیاد، عدم مصرف الکل و سیگار و .. را شامل میشود.

انواع روش درمان به پیشنهاد جراحان زیبایی در زیر ذکر شده است:

  • ماساژ عمیق که باعث پف کردن پوست شود. با ماساژ عمیق غدد لنفاوی تحریک شده و میکروسیرکولاسیون مختل می شود. در کل پانزده جلسه پیشنهاد می شود که در آن حدود 45 دقیقه ماساژ بدن انجام شود.
  • استفاده از امواج صوتی مخصوص برای از بین بردن خطوط روی پوست. از امواج صوتی برای بهبود جریان خون، افزایش بافت پوست و همچنین افزایش قابلیت ارتجاعی آن استفاده می شود.
  • برای کمک به ضخیم شدن و همچنین روشن شدن پوست، می توانید لیزر درمانی کنید. گرمای تولید شده از لیزر باعث تحریک بازسازی بازسازی کلاژن شده و ترک پوست را از بین می برد. این روش کم تهاجمی با استفاده از فیبر لیزری که در زیر پوست قرار داده می شود، نوار های پوست را از بین می برد.
  • استفاده از سوزن در روش سابسیژن که باعث شکسته شدن نوارهای سخت پوست شده و گودی پوست ناشی از این مریضی را کاهش می دهد.
  • استفاده از کرم ها و لوسیون های خاص برای درمان موضعی. کرم های موضعی که حاوی مواد فعالی مثل کافئین و رتینول هستند، به سفت شدن پوست و همچنین افزایش جریان خون کمک م کنند.
  • آزادسازی بافت با کمک خلاء. با این روش از تیغه های کوچک برای آزاد کردن نوارهای فیبر زیر پوست استفاده می شود.

راه های درمان سلولیت

تشخیص شدت سلولیت

تشخیص سلولیت و همچنین درجه ی ابتلا به آن در جدول زیر ذکر شده است:

 

شرح شدت

درجه

پوست هم در حالت خوابیده و هم ایستاده صاف است

0

پوست در حالت ایستاده صاف بوده و هنگام نیشگون گرفتن حالت چروک دارد

1

پوست در حالت خوابیده صاف است و در حالت ایستاده چروک دارد

2

پوست هم در حالت خوابیده و هم ایستاده ظاهری چروک دارد

3

 

برای تشخیص درمان لازم است قبل از شروع و بعد از هر جلسه درمان از بدن عکس گرفته شود و با مقایسه ی آنها روند درمان چک شود.

درمان سلولیت پا

درمان سلولیت پا که از شایع ترین نوع این مریضی بوده و در اثر اضافه وزن ،عوامل ژنتیکی، مشکلات هورمونی، مشکل دستگاه لنفاوی و … اتفاق می افتد. تقریبا 85 درصد خانم ها با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند و برای درمان آن می توان از لیزر درمانی یا پوشیدن لگ مخصوص استفاده کرد. روش های خانگی برای درمان این نوع اختلال وجود دارد مثل نوشیدن دمنوشی که در آن فلفل باشد یا استفاده از برس بدن نیز موثر است. با نوشیدن قهوه گردش خون بالا رفته و همچنین متابولیسم افزایش می یابد و این کار باعث برطرف شدن تدریجی توده های چربی زیر پوست می شود.

 

 

درمان سلولیت دست

درمان سلولیت در صورت ابتلا بادی هر چه سریع تر درمان شود و قبل از سرایت عفونت به باقی نقاط بدن اقدامی در مورد آن صورت گیرد. در موارد خفیف، پزشک آنتی بیوتیک خوراکی تجویز خواهد کرد اما اگر شدت این عارضه بالا باشد، احتمال دارد بیمار بستری شود. تکان دادن دست در زمان ابتلا به این بیماری مجاز نبوده و لازم است به جهت کاهش تورم، دست را بالاتر از سطح قلب نگه دارید. پس از تمام عفونت، حرکات دست به کمک فیزیوتراپی مثل قبل خواهد شد.

درمان سلولیت پشت ران

درمان سلولیت ران به جهت حفظ زیبایی افراد مخصوصا خانم ها از اهمیت خاصی برخوردار است. یکی از عاقلانه ترین روش ها برای درمان این نوع عارضه ورزش هایی است که مربوط به پا و ران می شوند. با قدرتمند شدن عضلات ران، باتلا به این بیماری به حداقل می رسد. خوردن غذاهایی که دارای فیبر زیاد هستند به شما کمک می کنند اثرات روی پوست خود را به مرور از بین ببرید. از خوردن غذاهای چرب بپرهیزید تا چربی مضر وارد بدن شما نشود.

 

 

درمان سلولیت با لیزر

درمان سلولیت با لیزر co2  با استفاده از روش سلولاز امکان پذیر بوده و در آن گرما و مکش دستگاه، نوار ها یبوست را از بین برده و همچنین باعث ضخیم تر شدن پوست می شود. حداقل شش ماه برای گرفتن نتیجه با این روش نیاز است. در این روش که کم تهاجمی هم هست، هیچ درد و عارضه ای وجود نداشته و به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک میکند. این روش برای کسانی که اضافه وزن دارند اما علاقه ای به گرفتن رژیم برای درمان سلولیت ندارند، مناسب است.

درمان سلولیت با طب سنتی

درمان سلولیت با طب سنتی به اینصورت است که از مواد غیر شیمیایی و پزشکی برا درمان استفاده می شود. طب سنتی پیشنهاد میکند برای درمان از آب زیاد غافل نشوید و همچنین از ترکیباتی مثل سرکه سیب، خاک رس سبز رنگ، جلبک دریایی و نمک دریا در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

 

فلفل کایین

این نوع فلفل به سحذف موم در بدن کمک کرده و علائم این بیماری را از روی پوست شما پاک می کند.

پودر قهوه

استفاده از پودر قهوه به عنوان اسکراب مفید بوده و کمک می کند سلول های مرده از روی پوست جمع آوری شوند.

ماساژ روغن سرو بر روی پوست

ترکیب این روغن با روغن زیتون و ماساژ آن به صورت هفتگی بر روی پوست اثرگذاری عالی خواهد داشت.

جلبک دریایی

به عنوان سم زدای قوی عمل میکند و به دفع سموم بدن کمک خواهد کرد. جلبک دریایی را در آب ریخته و در آن بنشینید تا به خوب جذب بدن شود.

خاک رس سبز

این خاک با تحریک غدد لنفاوی باعث از بین رفتن سلول های مرده شده و مالیدن آن را ترکیبات خاص بر روی پوست به درمان کمک خواهد کرد.

 

بیشتر بخوانید


درمان فرورفتگی جای جوش

 

سلولیت عفونی ( سلولیتیس ) چیست؟

سلولیت عفونی توسط باکتری های موجود در بدن ایجاد شده و دو نوع باکتری به نام های استرپتوکوک و استافیلو کوکوس که به طور نرمال روی سطح پوست هستند، با ایجاد زخم یا خراش روی سطح پوست وارد بدن شده و باعث عفونت می شوند. این عفونت غشای زیر پوست را درگیر کرده و به مرور زمان گسترش پیدا می کند و بزرگتر می شود.

 

عوامل خطر

توضیحات

سن

سنین میانسالی به بعد رخ می دهد

اضافه وزن و چاقی

در افراد چاق بیشتر به چشم میخورد

مشکلات پا

تورم و زخم روی پا و همچنین چاقی یا لاغری شدید

سابقه ابتلا به عفونت

عفونت موجود در بدن میتواند در طی یکسال به بیشترین حد خود برسد

قرار گرفتن در معرض آلودگی

تماس آب و حیوانات آلوده با پوست

مشکلات پوستی

آبله مرغان، الزما و آبسه خطر ورود باکتری را بالا می برد

ورم غدد لنفاوی

ورم و سپس ترک خوردن پوست به باکتری ها اجازه ی ورود خواهد داد

بیماری های دیگر

افرادی که به بیماری های کلیوی مبتلا هستند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت اند

دیابت

کنترل نکردن قند خون باعث بروز زخم های پوستی می شود

ضعف سیستم ایمنی

افزایش سن سیستم ایمنی را ضعیف می کند

جراحت

جراحت یا زخم باز داشتن

مصرف داروهای وریدی

تزریق دارو با سوزن آلوده به قیمت های مبتلا به سلولیت

 

 

کلام آخر

روش های مختلفی برای درمان سلولیت وجود دارد که هر شخص بسته به شرایط خود یکی از آنها را انتخاب می کند. معمولا روش های کلینیکی مثل لیزر زودتر از روش های سنتی که با تغذیه و ورزش انجام می شود جواب خواهد داد. در طب سنتی راه های مختلفی برای درمان این عارضه ذکر شده که اثربخشی آن نیازمند تداوم در اجرای آن است. بیشترین سلولیت در قسمت های پا، ران، سینه و شک اتفاق می افتد و خانم ها به دلیل تفاوت در سیستم بدنی شان  بیشتر از آقایان مبتلا به این بیماری می شوند.

star سوالات متداول
ران، پا و دست ها بیشترین بخش های بدن است که در معرض سلولیت قرا می گیرد.
ماساژ عمیق، استفاده از امواج صوتی ، استفاده از فیبر لیزری و استفاده از کرم ها و لوسیون های خاص راه های درمان این عارضه است.
زنان به دلیل ترشح بیشتر هورمون استروژن، سریع تر به این عارضه دچار می شوند.
سرویس های پیشنهادی
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
1 از 5